Fårö församling - Aktuellt

Kommande evenemang

Du hittar gudstjänster under fliken Evenemang till höger. Se även tidningarnas predikoturer på fredagarna angående tider och aktuella gudstjänster.

Luciatåg i Fårö kyrka

Fredagen den 14 december så bjöd körerna Fåröfröjd och Bungekören in till traditionellt Luciafirande i Fårö kyrka. Inför ett sextiotal åhörare gjorde tåget entre med lucian Laila Persson i täten följd av tärnor, pepparkaksgubbar, tomtenissar och stjärngossar. Körerna framförde både traditionella lucia- och julsånger som Goder afton i denna sal, Pepparkaksvisan och Låt mig få tända ett ljus men även nyare stycken som Julefrid. Församlingsprästen Johan Sunnerstam höll samman firandet och läste en betraktelse som handlade om Lucia och hur hon kan utgöra en förebild för oss. Även åhörarna fick vara med och sjunga i psalmerna Nu tändas tusen juleljus och Fröjdas, vart sinne innan körerna, efter att ha sjungit den pampiga Dagen är kommen, tågade ut. Efteråt inbjöds alla till mingel i koret där glögg, kaffe, lussebulle och pepparkaka serverades av Församlingsrådet. De speciellt inbjudna hedersgästerna, våra kyrkotillhöriga över åttio år, fick som avslutning en julblomma av församlingen.

Fårönatta i Fårö kyrka

Lördagen den 15 september var det åter dags för Fårönatta och församlingens bidrag var som vanligt en musikgudstjänst med Bungekören. På muren runt kyrkan hade klockaren Christoffer Bengtsson tänt etthundra marschaller som likt inflygningsljus ledde de dryga 120 besökarna att landa i den upplysta kyrkan. Årets tema var ”Alltid älskad” och församlingens präst Johan Sunnerstam och kantor Emelie Stolpe Marklund hade lagt upp ett väl avstämt program där Johans betraktelser förstärktes av körens sånger. Betraktelserna hade tre dimensioner; kärleken till och från mig själv, till och från min omgivning och till och från Gud, och gestaltades med olika föremål; en barnleksak, en hockeytröja och en spegel. Kören sjöng både kända sånger som Ainbusks ”Älska mig” och ”Störst av dem är kärlek” av Py Bäckman och Mats Wester och mer okända sånger som "Tro´re eller ej, jag älskar faktiskt mig själv" av Helena Andersson Bromander och "Får jag gömma några drömmar hos dig?" av Sigrid Renklint och Tina Ahlin. Några av koristerna gjorde solistiska framföranden och då sjöng Gunilla Drysén ”Kärleksvisan” av Sarah Dawn Finer och Peter Hallström, Johan Aronsson: Andrew Lloyd Webbers ”Close every door to me” och Laila Kellström: ”Det är liv” av Py Bäckman och Mats Nilsson ackompanjerad av kören. Som avslutning sjöngs Ainbusks ”Gunatt, siv gutt”. På väg ut ur kyrkan kunde man köpa en varmkorv till förmån för insamlingen till Världens barn vilket förstärkte den tidigare insamlade kollekten till samma ändamål.