Fårö församling - Aktuellt

Kommande evenemang

Du hittar gudstjänster under fliken Evenemang till höger. Se även tidningarnas predikoturer på fredagarna angående tider och aktuella gudstjänster.

Fårönatta i Fårö kyrka

Lördagen den 15 september var det åter dags för Fårönatta och församlingens bidrag var som vanligt en musikgudstjänst med Bungekören. På muren runt kyrkan hade klockaren Christoffer Bengtsson tänt etthundra marschaller som likt inflygningsljus ledde de dryga 120 besökarna att landa i den upplysta kyrkan. Årets tema var ”Alltid älskad” och församlingens präst Johan Sunnerstam och kantor Emelie Stolpe Marklund hade lagt upp ett väl avstämt program där Johans betraktelser förstärktes av körens sånger. Betraktelserna hade tre dimensioner; kärleken till och från mig själv, till och från min omgivning och till och från Gud, och gestaltades med olika föremål; en barnleksak, en hockeytröja och en spegel. Kören sjöng både kända sånger som Ainbusks ”Älska mig” och ”Störst av dem är kärlek” av Py Bäckman och Mats Wester och mer okända sånger som "Tro´re eller ej, jag älskar faktiskt mig själv" av Helena Andersson Bromander och "Får jag gömma några drömmar hos dig?" av Sigrid Renklint och Tina Ahlin. Några av koristerna gjorde solistiska framföranden och då sjöng Gunilla Drysén ”Kärleksvisan” av Sarah Dawn Finer och Peter Hallström, Johan Aronsson: Andrew Lloyd Webbers ”Close every door to me” och Laila Kellström: ”Det är liv” av Py Bäckman och Mats Nilsson ackompanjerad av kören. Som avslutning sjöngs Ainbusks ”Gunatt, siv gutt”. På väg ut ur kyrkan kunde man köpa en varmkorv till förmån för insamlingen till Världens barn vilket förstärkte den tidigare insamlade kollekten till samma ändamål.

Gudstjänst vid Ava-eken

På Apostladagen, söndagen den 1 juli, samlades ett sextiotal personer i den svala nordanvinden för att tillsammans fira gudstjänst under Ava-ekens tusenåriga grenar. Agneta Söderdahl höll ihop gudstjänsten och predikade utifrån dagens tema ”Sänd mig”. Hon hade valt passande psalmer på sommartema och även psalm 252 ”Hela vägen går han med mig” som anknöt till dagens tema. Kören Fåröfröjd, under kantor Emelie Stolpe Marklunds ledning, sjöng sångerna ”Kom hör min vackra visa”, ”Undar aiki”, ”Visa till Fårö”, ”Vilken underbar värld” och som avslutande postludium ”Till din blomstrande äng” och ”Sandöpsalm”.